Sfatul specialistului: ”Dacă tot ți-ai propus să faci sport, începe cu datul zăpezii din fața casei”

Mulți oameni, dar și români, și-au propus ca din acest an să se apuce serios de sport, să ducă un stil de viață sănătos și, de ce nu, să fie mai buni ca anul trecut. Specialiștii în fitness spun că o bună activitate sportivă de început de an este datul zăpezii din fața casei.

„Lucratul la lopată dezvoltă mușchii spatelui, marele dorsal dar lucrează și deltoizii. Dacă zăpada e un pic mai tare lucrează și tricepsul, mai ales triceps branchii, care arată foarte frumos odată ce este lucrat bine. Totodată e și un cardio bun, că gâfâi când cari zăpada dintr-o parte într-alta”, spune Nataniel Decebal, nutriționist și fitness expert la o sală de sport din capitală.

Datul zăpezii este nu doar sănătos pentru corp ci și pentru cap. „Dacă nu ai curățat zăpada din fața casei riști să aluneci pe ea când înghează și să-ți rupi un os sau chiar să-ți spargi capul. Cu capul spart sau cu un femur rupt este foarte greu să faci exerciții la sală, în unele cazuri de-a dreptul imposibil”, a mai adăugat expertul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

4 ianuarie 2016 13:13
Citește mai mult despre: fitness zapada

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult