Sport.ro relatează sărbători ample la Basel: “Milioane de stelişti elveţieni se bucură în stradă!”

Noul succes răsunător al steliştilor în Champions League nu a rămas fără urmări în Elveţia. Sport.ro dedică spaţii largi manifestărilor de bucurie ce au cuprins întreaga suflare stelistă elveţiană, ieşită cu mic cu mare în stradă, pentru a sărbători cum se cuvine punctul obţinut în faţa echipei din Basel. Imediat după încheierea partidei, localnicii care sunt în proporţie de peste 100% stelişti de mici, au luat cu asalt tradiţionalul loc de întâlnire în astfel de momente – piaţa din faţa Universität Basel.

Fanaticii stelişti din Ţara Cantoanelor au cântat şi scandat până tarziu în noapte, neezitând să apeleze şi la ironii la adresa echipei adverse. “Am avut şi vom avea mereu boală pe Basel!” sau “Liga Campionilor interzisă ceasornicarilor!” au fost doar două dintre îndrăgitele iodlere auzite în piaţă. Sărbătoarea a fost udată din belşug cu ciocolată cu lapte din Alpi, dar şi cu şvaiţer de oaie, în semn de omagiu pentru perioada grea prin care trece patronul echipei fanion.

“Chiar dacă avem salarii de mii de euro şi-o ducem ca-n Paradis, noi suferim enorm, întrucât suntem departe de echipa noastră de suflet. Ne e greu să n-o putem susţine meci de meci, în partidele atât de dificile cu Chiajna, Năvodari sau mai ales rivala de moarte Viitorul Constanţa. Să ştiţi, în realitate, toată Elveţia e stelistă încă de pe vremea în care era cât Liechtenstein. Iar de-acum vom fi şi mai mulţi stelişti de-o viaţă, odată cu această calificare în primăvara europeană – cu cele două puncte grupa e deja câştigată, nu?”, a afirmat în culmea euforiei unul dintre roş-albaştrii elveţieni.

Autor: Harald (aka Apatrid)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
7 noiembrie 2013 13:11

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult