Sportivi, medaliaţi la Soci cu piese din tezaurul României! Rusia explică: “S-a stricat topitoria”

Criticaţi în repetate rânduri, organizatorii Jocurilor olimpice de iarnă revin în atenţia publicului printr-o nouă gafă tipic rusească! Mai mulţi câştigători ai probelor olimpice au fost văzuţi purtând la gât fragmente din tezaurul României, oficialii ruşi recunoscând că li s-a stricat topitoria chiar în pragul Olimpiadei.

“Mă uitam la patinaj, tocmai anunţaseră clasamentul”, spune un istoric aflat întâmplător în public. “Nu mi-a venit să cred când am văzut cum îl premiază pe Yuzuru Hanyu cu un talger de aur din comoara de la Pietroasele. Alţi sportivi se plimbau pe acolo purtând la gât lingouri, bijuterii şi alte piese rare inscripţionate cu tot felul de nume de voievozi.”

„Atunci mi-am dat seama ce se întâmplă: ăstora nu le funcţionează topitoria! Aşa o organizare! Să nu poţi tu să faci o medalie cinstită, să spânzuri omului de gât ditamai paftaua boierească furată de la români…”, adaugă spectatorul.

“Ne cerem scuze pentru incident şi garantăm că topitoria va fi pusă în funcţiune în cel mai scurt timp posibil! Îi rugăm pe sportivii medaliaţi să ne restituie piesele de o valoare inestimabilă, ca să le turnăm din ele nişte decoraţii corespunzătoare”, a răspuns preşedintele Vladimir Putin, nevoit să urle din pricina unei defecţiuni a microfonului.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
18 februarie 2014 14:02

Alte articole

Vezi mai mult