Sportivii noştri, găsiţi dopaţi la Olimpiada de iarnă de matematică

Veşti nu tocmai plăcute de la Olimpiada de iarnă de matematică, aflată în plină desfăşurare la Vancouver. Sportivii din lotul nostru de geometrie au fost găsiţi dopaţi şi riscă excluderea din toate competiţiile de matematică. Dacă rezultatele se confirmă, ei vor pierde şi medaliile câştigate până acum.

Potrivit Comitetului Olimpic Internaţional (COI), elevii români s-au dopat cu lecitină, substanţă interzisă care îmbunătăţeşte memoria şi creşte capacitatea de concentrare. Antrenorul lotului susţine însă că băieţii noştri au luat substanţele fără să ştie, probabil dintr-un Nurofen răceală şi gripă.

“Aici, la Olimpiada de iarnă de matematică e foarte frig şi mai toţi sunt răciţi, iau tot felul de medicamente. Pentru publicul românesc, ţin să precizez ce presupune Olimpiada de iarnă de matematică. Băieţii trebuie să rezolve probleme foarte difcile în săli de clasă neîncălzite, în care tremură de frig cu gecile pe ei. Foarte puţin reuşesc acest lucru, e nevoie de un antrenament deosebit. Fără o alimentaţie bună, fără anumite medicamente – aspirină, paracetamol, penicilină chiar, pentru cei care fac pneumonie – nu ajungi la performanţă.”

Elevii români sunt cu moralul la pământ, mulţi dintre ei sunt în pragul disperării. Ei spun că nu ştiu ce vor face dacă vor fi excluşi din competiţiile de matematică, habar n-au încontro să o ia. Ar ieşi să dea în cap la lume pe stradă, dar nu ştiu cum.

Vicenţiu Soare, 16 ani: „Vin deja după o suspendare de şase luni, n-aş suporta să stau iar pe bară, poate pentru totdeauna. Am văzut cât de greu e să fii suspendat, în ultimele şase luni m-am antrenat numai prin parcuri. Râdeau copiii de mine că rezolv exerciţii şi probleme în loc să mă joc, a fost îngrozitor.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
15 februarie 2010 08:30

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult