Succes din greșeală? În loc de iconițe, Tata Puiu a pupat tot meciul un cartonaș Panini cu Budescu

Victoria surprinzătoare a României în Feroe a șocat Europa, stârnind aprigi controverse. Ziariștii din Torshavn îi fac pe jucători cu ou și cu oțet după „rușinea istorică a fotbalului feroez”, acuzându-i că au trântit meciul pentru ca mafia pariurilor să le suplimenteze cu al 13-lea salariu lefurile de tâmplari sau electricieni. În schimb, federația feroeză îl reclamă pe Iordănescu la UEFA pe motiv că a trișat folosind un jucător care chiar știe ceva fotbal, mai exact pe Constantin Budescu. 

În tabăra noastră, explicațiile „miracolului de la Torshavn” sunt mai simple și vin de la secunzii lui Iordănescu: printre iconițele aliniate la startul partidei i-a fost amestecat un abțibild de colecție cu Budescu. „Isăilă pusese pariu cu Ionuț Badea că nu dăm gol nici cu Finlanda. A pierdut și-a trebuit s-aleagă: 5 șuturi în cur, din alea tari, cu șpițu’, sau să-i facă o fază lu’ Tata Puiu, să-i umble la formula de start. A ales a doua și, când Tata Puiu s-a dus la baie să-și facă niște cruci, i-a strecurat cartonașul cu Budescu printre iconițe. Concentrat cum era să n-adoarmă pe bancă, moșu’ nu s-a prins și-a tot pupat la abțibildul cu Costică până după fluierul final”, spun surse din anturajul Naționalei.

Cum rezultatul constituie o minune, Patriarhia vrea să profite de potențialul financiar enorm al jucătorului Astrei. Divizia de scouting a BOR, care-l monitoriza de mult pe Budescu, vizează înregimentarea sa rapidă, sub formă de împrumut până în iarnă, cu opțiune de canonizare definitivă în intermercato. De altfel, în fan shop-ul BOR se vând deja replici aurite ale odăjdiilor oficiale de joc, inscripționate cu numărul 20 și numele de calendar al mijlocașului – „Sf. Bude-Gol”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Harald
12 octombrie 2015 11:55
Citește mai mult despre: budescu Iordanescu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult