Succes istoric! Drumul Taberei va organiza în anul 2024 Campionatul Mondial de păcănele

Deşi Olimpiada şi Cupa Mondială de fotbal rămân încă vise îndepărtate, un eveniment aproape la fel de amplu plasează România pentru prima oară pe harta competiţiilor sportive internaţionale!

Este vorba despre ediţia 2024 a Campionatului Mondial de păcănele, care va fi găzduit de cartierul bucureştean Drumul Taberei. Amplasamentul a fost ales de un juriu alcătuit din somităţi ale păcănelelor, România fiind şi ea reprezentată la Federaţia Mondială de Jocuri Mecanice de fostul campion Viorel Lis, medaliat cu aur la CM de păcănele din 1976 de la Vladivostok.

Surpriza este cu atât mai mare cu cât Drumul Taberei nu era printre favoriţi în cursa pentru organizarea Campionatului Mondial de păcănele. “Avem probleme cu infrastructura, aparate învechite… Sperăm ca primăria Capitalei să fie receptivă şi să amenajeze în timp util o arenă de păcănele la standarde mondiale. Nimeni nu poate contesta tradiţia României în domeniul jocurilor mecanice. Puţini ştiu, dar ţara noastră a fost una din cele 4 participante la prima ediţie a Campionatului Mondial, organizată în 1904 la Monte Carlo.”

Ultima ediţie a CM de păcănele, cea din 2012, s-a desfăşurat într-o suburbie locuită de mexicani a Las Vegasului, sportivii români obţinând două medalii de aur, trei cireşe pe diagonală şi full house de lămâi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
24 februarie 2014 11:15

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult