Suporter afgan, evacuat din tribune pentru că avea o centură cu explozibil pe sub tricou

Un suporter afgan a fost evacuat ieri de pe un stadion din Africa de Sud, după ce a încercat să pătrundă la meciul Paraguay-Slovacia cu o centură de explozibil pe sub tricou. Bărbatul, care s-a declarat un suporter fanatic – poate prea fanatic – al Paraguayului, ar fi vrut să detoneze încărcătura la marcarea primului gol.

Incidentul e destul de straniu, întrucât Afganistanul nu participă la acest Campionat Mondial. Pe mulţi, însă, ataşamentul suporterului faţă o echipă din cealaltă parte a lumii i-a impresionat în mod plăcut. Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a spus că, deşi afganul a intrat pe stadion pentru a strica atmostfera, faptul că a bătut atâta drum doar pentru a vedea un meci al naţionalei Paraguayului îl face demn de laudă. 

“Mi-a mărturisit că ar fi fost ultimul meci la care ar fi asistat vreodată”, a povestit Blatter, cu ochii în lacrimi. „Ţi se rupe inima când auzi un suporter spunându-ţi asta.”

 

Nu toţi aprobă însă gestul afganului. Contactat de TNR, Mitică Dragomir a spus că i s-ar părea inacceptabil ca pe stadioanele din România să se întâmple aşa ceva:

 

„Băiatul ăla nu e suporter adevărat, e un huligan. De ce să mergi pe stadion cu explozibilul pe tine? Ce înţelegi dacă detonezi încărcătura? Îi mai deranjezi şi pe cei de lângă tine. De-aia nu mai vine lumea pe stadioane, de-aia nu-şi mai iau bărbaţii nevasta şi copilul la meci, din cauza unor huligani ca el.Oamenii ăştia ar trebui băgaţi la puşcărie, să se-nveţe minte. „

 

Potrivit autorităţilor din Africa de Sud, suporterul afgan a primit şi o amendă usturătoare, întrucât centura de explozibil pe care o avea asupra lui nu purta marca niciunuia dintre sponsorii oficiali ai Campionatului Mondial.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
22 iunie 2010 09:40

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult