Suporterii cer ca FCSB să redevină Steaua, pentru că ”Mu*e FCSB!” sună extrem de aiurea

Nostalgie printre suporteri! Tot mai mulți fani ai echipelor autohtone îi duc dorul celui mai iubit și fredonat cântec de stadion, unicul și impozantul ”Mu*e Steaua!” Deși echipa lui Gigi Becali se numește acum FCSB, suporterii se plâng că nu pot sub nici o formă să scandeze ”Mu*e FCSB!”, pentru că suna extrem de aiurea.

”«Mu*e Steaua!» e pentru suporteri ca muzica sferelor pentru Pitagora”, spune suporterul unei echipe rivale. ”Scandarea are armonie perfectă și sună întru-totul natural. Eu o știu de la tata, e transmisă din generație în generație, iar acum nu pot pur și simplu să renunț la ea. Sper ca FCSB să redevină cât mai repede Steaua, ca să mă pot bucura din nou de un «Mu*e Steaua!» cântat cu sufletul pe stadion.”

Suporterii sunt susținuți în demersul lor inclusiv de etnologi, care spun că ”Mu*e Steaua!” ar trebui să facă parte din patrimoniul cultural al României. ”Din punctul meu de vedere, «Mu*e Steaua!» este peste balada «Miorița» sau colindele tradiționale de Crăciun”, spune reputatul etnolog Decebal Popescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
28 iulie 2015 11:29
Citește mai mult despre: FCSB Steaua

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult