Până când, Andrei Pleșu? Cât ai de gând să ne mai fierbi cu indiferența ta? Au trecut mai bine de 25 de ani de când Andrei Pleșu, acest Usain Bolt din Carpați, refuză să participe la Maratonul Bucureștiului.plesu_maraton.jpg

”Nu mai poate fi vorba de o întâmplare. Deja putem vorbi de o sfidare la adresa sportului românesc în general. Prin simpla participare, interesul față de maraton s-ar tripla. Din cauza asta nu vin nici kenienii, pentru că aceștia spun că n-are sens să vii la un eveniment sportiv la care nu ai un rival serios, cum ar fi Andrei Pleșu”, explică jurnalistul Tolontan, tulburat de indiferența lui Pleșu.

Chiar așa, Andrei Pleșu? Să fie mai importantă o ceafă de porc Mangalița cu fasole la zahana decât 42 km alergați pentru promovarea sportului românesc și a sănătății tinerilor români? Toată lumea știe că tinerii români sunt tot mai sedentari și Andrei Pleșu, behemotul culturii române, e fix modelul de care ar avea nevoie tinerii ca să se îndrepte spre sport.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de TNR | Monday, 05.10.2015 19:28 Sport

National Cinematografic