Un român a câştigat 40 de campionate de debate spunând doar “Mă-ta!”

El e asul dezbaterilor, campionul retoricii, şefu’ la logică! Marcel Anton, un bărbat de 42 de ani din cartierul bucureştean Rahova, a reuşit să câştige până acum 40 de campionate de debate, fiind considerat inclusiv de Guinness Book cel mai convingător om de pe faţa planetei. Secretul său? „Mă-ta”, replica imbatabilă cu care se apăra în faţa oricărui argument al adversarului.

„În opinia mea, încălzirea globală…” „Mă-ta!”, „Personal, cred că pedeapsa cu moartea ar trebui…” „Mă-ta!” sau „Într-o societate democratică, votul universal…” „Mă-ta!” sunt doar câteva dintre dezbaterile câştigate chiar săptămâna trecută de Marcel, la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Elevi, desfăşurat în Balubangala, India.

„Marcel? E o forţă a naturii. Inclusiv când i s-a atras atenţia că ăla e un campionat pentru elevi, şi el are 42 de ani şi nu prea are ce căuta acolo, a răspuns ‘mă-ta’ şi efectiv n-a avut nimeni cu ce să-l contrazică”, povesteşte Chesterfield Pallmall, antrenor de debate.

Singurele dăţi când Marcel era cât pe-aci să piardă o dezbatere au fost în 2009 şi 2013. „O dată, adversarul şi-a revenit după ‘Mă-ta’ şi a spus ‘Ba mă-ta’. A fost remiză. A doua oară, a nimerit cu un drojdier notoriu, care i-a retezat-o cu ‘Du-te-n p… mea’. A fost un pic de scandal, dar s-au împrietenit şi au ieşit la o bere după concurs. Nimeni nu ţine minte cine a câştigat”, explică autoarea biografiei lui Marcel, mă-sa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
4 aprilie 2022 09:29
Citește mai mult despre: argumente debate dezbatere ma-ta

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult