Un suporter român cere cetăţenia Statelor Unite pentru a avea pe cine să susţină la Campionatul Mondial

Lipsa de valoare a echipei naţionale îi face pe suporterii români să se gândească tot mai serios la emigrare. Zilele trecute, pe adresa Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti a venit o cerere mai puţin obişnuită de acordare a cetăţeniei. Un tânăr român de 26 de ani solicită să devină cetăţean american pentru că, susţine el, altfel nu se va putea bucura niciodată de un Campionat Mondial de fotbal, întrucât nu va avea ce echipă să susţină.

Tânărul, absolvent al unei facultăţi cu profil economic, se declară un suporter fanatic al naţionalei americane, probabil singurul din emisfera estică. Ştie pe de rost toată echipa, a urmărit cu sufletul la gură meciurile din preliminarii, ba chiar ştie şi imnul, dacă îi aduci puţin aminte cum începe.

M. G., căci acestea sunt iniţialele numelui său, a încetat să mai ţină cu naţionala României în momentul în care echipa antrenată pe atunci de Anghel Iordănescu a făcut egal cu Armenia.

“Am trăit clipe grele, am vrut chiar să renunţa la cetăţenie, dar m-am răzgândit pentru că ar fi trebuit pe urmă să-mi plătesc facultatea,” a declarat tânărul, care speră să înceapă o viaţă de suporter nouă în Statele Unite.

Funcţionarii Ambasadei SUA vor analiza cererea lui M.G. şi, dacă vor considera că este un suporter adevărat, îi vor acorda tânărului născut în Bucureşti cetăţenia americană. În Statele Unite, fotbalul nu este un sport foarte popular, suporterii se găsesc în număr mic, iar orice fanatic al acestui joc este extrem de valoros pentru autorităţile americane.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir, se arată îngrijorat de gestul lui M. G.: “Din păcate, acum ne pleacă suporterii. Nu-i de mirare, din moment ce guvernanţii nu dau bani pentru sport, nu construiesc stadioane, baze de antrenament. Ascultaţi ce spun aici, în nicio ţară civilizată nu se mai întâmplă asta. Mai întâi ne-au plecat creierele, iar acum ne pleacă şi cealaltă jumătate a populaţiei, suporterii.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
13 iunie 2010 09:16

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult