Victoria cu Grecia, ca şi rezolvată: 14 tineri jucători de valoare, naturalizaţi forţat de Piţi&Co

 Ca să nu-şi boţească degeaba treningul înainte de-a pleca la arabi, Victor Piţurcă a decis că n-ar fi rău să pregătească măcar un pic meciul cu Grecia de duminică. Pentru orice eventualitate, a anunţat lotul de 23 de jucători, cu mai multe surprize printre cei convocaţi. Şi nu e vorba de prezenţa ciudată în lot a unui Bogdan Stancu sau Gabi Tamaş, cât mai ales numele noi de pe lista stranierilor: mai mulţi tineri jucători germani, olandezi, argentinieni şi chiar islandezi. Aceştia au primit în week-end cetăţenia română, în regim de urgenţă. Pentru moment, fotbaliştii în cauză nu au fost contactaţi, urmând a li se face o frumoasă surpriză atunci când vor primi convocările în poştă.

„Am cântărit bine toate variantele înainte de-a naturaliza tocmai aceşti jucători, nu? Toţi au fost în atenţia selecţionerilor U19 şi U21 în ţările lor, clar au valoare, nu? Deci nu contează că te cheamă Achim, Strossberg sau Huanito, important e să dai totul pe teren pentru România. Iar ei îşi fac treaba oriunde, sunt profesionişti, nu? Bine, mai puţin doi – un bucătar şi un contabil, dar oricum ştiu cu mingea mai bine ca Tănase sau Prepeliţă. Plus că nu e nevoie să-i mai antrenez, că vin bine pregătiţi de la ei din ţară, doar se cunosc condiţiile de-afară, nu?”, spune cu încredere selecţionerul.

Deşi secretul a fost bine păstrat, unii dintre străini au aflat de naturalizare şi refuză categoric să joace sub tricolor. FRF îi somează să se prezinte totuşi la lot, ameninţându-i că în caz contrar vor fi suspendaţi pe viaţă din naţionala României, riscând astfel să rateze orice tentativă eşuată de calificare la vreun turneu final.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Harald
1 septembrie 2014 14:47
Citește mai mult despre: Nationala Piturca

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult