Rezultatul dezamăgitor de la Campionatul European de Fotbal cere o reformă urgentă a sistemului din rădăcini precum și investiții majore. Printre cele mai radicale voci se numără cea a selecționerului Anghel Iordănescu, acesta justificând eșecul din Franța prin prisma lipsei de infrastructură. 

Puiu-Iordanescu-pupa-icoana.jpg

„Ce zic de ani de zile și nu mă ascultă nimeni. N-avem icoane competitive, nu avem biserici care să facă față unui fotbal profesionist. Așteptăm să finalizăm catedrala aia de decenii, să sperăm că ne ajută Dumnezeu și o terminăm construcția până la următoarea campanie de calificare altfel suntem rași”, a spus selecționerul la conferința de presă. „Vă spun, în pauza meciului cu Albania m-am uitat în vestiar și au început să-mi plângă icoanele de ciudă”.

Antrenorul a explicat că, din punct de vedere tactic, n-am picat într-o grupă bună. „Pe vremea când francezii construiau catedrale, noi ne ascundeam în bordeie de pământ. Ați văzut Notre-Dame? Te scapă arbitrul de trei ofsaiduri doar când intri acolo, darămite să te mai rogi. Cu Elveția n-aveam nici o șansă, n-au ei mai multe biserici ca noi, dar acolo își ține biserica banii. Credeți că s-ar fi întors Dumnezeu împotriva oamenilor cu bani? Înseamnă că n-ați învățat nimic din istorie. Cu Albania am avut doar ghinion, ce să zic”, a mai spus Iordănescu. 


beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Monday, 20.06.2016 11:09 Sport

National Cinematografic