Mihail_KogalniceanuDe mai multe ori am spus că parlamentarilor noştri din ziua de azi le lipseşte înjurătura, că nu ştiu să ţină discursuri adecvate la înălţimea tribunei Parlamentului. În trecut, marii oameni de stat ai României nu se sfiau să se înjure în şedinţele publice ale legislativului.

Liberalul Mihail Kogălniceanu apare în pozele din manuale ca un moşuleţ inofensiv cu bărbuţă şi ochelari. În realitate a fost specie aparte de traseist politic: intra şi ieşea din Partidul Liberal în funcţie de stipendiile pe care le primea de la Guvern. La un moment dat s-a supărat atât de tare pe şeful partidului Ion Brătianu încât a ţinut un discurs fulminant în care a afirmat că după moarte nu vrea ca oasele lui să stea alături de cele ale trădătorului de idealuri liberale. La scurtă vreme a primit nişte bani de la Guvern şi a ţinut un discurs elogios în care lăuda nemaipomenitele progrese ale României conduse de Ion Brătianu. Din băncile opoziţiei conservatoare un deputat mai curios a strigat:

- Şi oasele? Cu oasele ce faci?

Iritat, Mihail Kogălniceanu a răspuns scurt:

- Oasele să ţi le bagi în cur!
beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de george | Tuesday, 18.03.2014 10:38 TNR Cultural