Adevărata poveste a unei vampiroaice din Braşov

Pastorul sas Joseph Teutsch şi-a notat cu grijă toate ciudăţeniile petrecute la Braşov în timpul vieţii lui. În septembrie 1756 românii din Şcheii Braşovului au dezgropat o babă moartă de trei luni pe care o credeau vampiroaică.

La fel ca în ziua de azi s-au găsit destui netoţi care să susţină că o văzuseră pe decedată cum umbla dezgropată şi se repezea la carotida nevinovaţilor, smântânea laptele cât încă era în vacă şi alte nerozii de genul ăsta.

Bineînţeles că la deshumare s-au găsit dovezi care să confirme ipoteza vampiroaicei. Moarta nu mai avea mâinile încrucişate pe piept ci şi le ţinea pe fund, iar basmaua de pe cap îi fusese dată jos şi sfâşiată. Cadavrul a fost examinat de medicul oraşului care a găsit o gaură în piept şi urme de sânge pe umăr. Nu e clar din relatarea sasului dacă bietei femei îi fusese înfipt un ţăruş în inimă înainte de înmormântare sau imediat după deshumare, înainte ca medicul oraşului să-i cerceteze rămăşiţele. Misterul vampiroaicei din Şcheii Braşovului l-a tulburat pe bietul pastor sas, însă pe manuscrisul lui Teutsch a apărut o însemnare ulterioară a unui posesor de raţiune: „Poate că muierea fusese îngropată de vie”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
25 februarie 2014 14:02

Alte articole

Vezi mai mult