Avantajele femeii sovietice ca fiinţă inferioară

Când Stalin s-a gândit să-i bage pe ucraineni în colhozuri ucrainenii au zis că Stalin nu s-a gândit bine şi nu au vrut să se bage sclavi la statul sovietic. Însă Stalin i-a băgat în foame pe ucraineni: a trimis Armata Roşie peste ei şi le-a confiscat tot ce aveau de mâncare prin case.

După câţiva ani de foame ucrainenilor a început să le placă la colhoz, mai ales că Stalin a dat ordin ca toţi cei care erau disciplinaţi să primească de mâncare.

Doar că femeile din satele ucrainene erau mai greu de convins. Într-un sat de pe lângă Nistru, în timp ce bărbaţii adunaţi la sovietul sătesc ţineau şedinţa oficială de înfiinţare a colhozului, femeile s-au dus la colhoz şi au furat toţi caii din grajduri. În alt sat, tot femeile au spart şi jefuit casa preşedintelui sovietului sătesc, care a fost şi bătut când a încercat să comenteze. Peste tot se răspândea o formă specială de protest: femeile ameninţau că divorţează în masă în cazul în care soţii lor intră în colhoz. Răscoalele femeilor care spărgeau depozitele de grâne şi se băteau parte-n parte cu soldaţii sovietici deveniseră evenimente curente.

Doar că femeile beneficiau de un avantaj: erau considerate „elemente înapoiate” cu nivel scăzut de cultură politică, aşa că nu erau pedepsite cu aceeaşi intensitate ca bărbaţii. Însă stabilirea principiului că femeile sunt egale cu bărbaţii a dus la încheierea distracţiei: femeile sovietice au înfundat puşcăriile cot la cot cu bărbaţii.

A apărut o bere mai bună decât TNR: bere TNR cu 30% reducere.

Scris de TNR
29 aprilie 2014 16:05

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult