Cum au furat bulgarii maşina lui Mackensen şi cât de turnători au fost românii

Mareşalul August von Mackensen a băgat spaima prin toată Europa, câştigându-şi pe bună dreptate porecla de spărgător de fronturi. Doar pe aliaţii săi bulgari nu a reuşit să-i sperie.

După ce a zdrobit mai multe divizii româneşti în 1916, Mackensen şi căciuloiul lui cu cap de mort s-au instalat la Bucureşti, cu funcţia de guvernator al României ocupate. La Bucureşti Mackensen a declarat război câinilor vagabonzi, printr-o ordonanţă care prevedea împuşcarea oricărui câine fără stăpân, iar dacă iubitorii de animale ar fi bântuit pe-atunci pe lângă Dâmboviţa, Mackensen nu ar fi avut nici o reţinere să ordone şi împuşcarea lor.

Sub guvernarea lui Mackensen la Bucureşti, oştenii bulgari din trupele de ocupaţie s-au dedulcit la tot felul de pungăşii. Au furat documentele Academiei Române, l-au furat pe Sfântul Dimitrie cel Nou şi au furat chiar şi automobilul mareşalului Mackensen. Aceşti artişti ai şperaclului din zorii automobilismului au rămas anonimi, tocmai datorită faptului că îşi cunoşteau bine meseria. Primul pas a fost să-l mituiască bine pe şoferul lui Mackensen care le-a prezentat cel mai bun moment pentru ridicarea prăzii. Într-o noapte cu fulgerătură, întreprinzătorii bulgari s-au prezentat la garaj, au luat maşina şi duşi au fost, Ruse via Giurgiu. Nimeni nu le-a mai dat de urmă.

Paguba a fost acoperită şi Mackensen a primit un nou automobil. Însă şoferul lui se învăţase la prostii. Cum nu avea în preajmă nişte investitori bulgari, neamţul cel naiv s-a adresat unui mecanic român care să-l ajute la subtilizarea celei de-a doua maşini. Însă mecanicul român a avut o idee mai bună: s-a dus şi l-a turnat pe neamţul balcanizat. Iar în următoarea noapte cu fulgerătură necredinciosul şofer al lui Mackensen a fost arestat şi dat pe mâna justiţiei.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
21 ianuarie 2014 10:21

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult