asan.jpg Fraţii valahi Petru şi Asan au declanşat o răscoală împotriva împăratului bizantin şi şi-au făcut propriul imperiu. Cronicarul grec Niketas Choniates ne spune că Asan era „colţos şi aspru” şi a tot cârtit când împăratul Isac Anghelos i-a refuzat o moşie, însă cei doi fraţi au avut o tehnică aparte pentru a pune pe picioare răscoala.

Tot Niketas Choniates ne povesteşte că „la început valahii se codeau şi fugeau de răscoala la care erau împinşi de Petru şi de Asan, temându-se”. Cei doi fraţi au construit o biserică cu hramul sfântului Dimitrie „în care adunară mai mulţi stăpâniţi de demoni, de ambele sexe, cu ochii injectaţi şi privirile rătăcite, cu părul în dezordine şi care se înfăţişau aidoma celor stăpâniţi de demoni şi în celelalte privinţe”. Observaţi asemănarea izbitoare dintre tehnica fraţilor Petru şi Asan de la 1185 cu ce se întâmplă în ziua de azi la televiziunile de ştiri. În loc de biserică faci o televiziune în care aduni mai mulţi stăpâniţi de demoni şi dai drumul la treabă!

Dar să vedem ce au făcut mai departe Petru şi Asan: „i-au învăţat pe aceşti exaltaţi să spună că Dumnezeu a hotărât libertate pentru neamul vlahilor” iar apoi „smintiţii aceştia şi iarăşi, brusc, cu şi mai mare însufleţire au prins să se agite cuprinşi de furii şi strigau cu glas pătrunzător că nu-i acum vremea de şedere, ci să ia armele în mâini şi să pornească împotriva romeilor (n. trad. „băsiştilor”), iar pe cei prinşi în război să nu-i ţină robi, ci să-i măcelărească şi să-i ucidă fără milă”.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de GeorgeDamian | Tuesday, 12.08.2014 19:25 TNR Cultural