Sex în artă (VII) – Penis redivivus

Hercule și Diomede (Vincenzo de’ Rossi, 1560) –

Hercule a fost un semizeu, altfel spus, un semi-nemuritor. Acest fapt l-a făcut deseori victima confuziilor, fiind împușcat cu predilecție în cap sau înțepat cu țărușe în inimă pe când dormea.

De origine grecească antică, Hercule lupta nud, chiar și cu bărbații – așa cum se vede în sculptura alăturată. Doar că în momentul în care se petrece opera de artă despre care e vorba, eroul elen se afla, de fapt, la muncă – a opta. Fără să dea ascultare plângerii de hărțuire a acestuia, șeful i-a transmis: „Ți-am zis să semnezi protecția muncii, așa că să nu te aștepți la despăgubiri în caz că o să ajungi să cânți ca Cezar Oatu. Noi, aici, deja ne pregătim să filmăm thriller-ul „Identitatea sexuală a lui Hercule”.

Hercule fusese prins de regele trac Diomede în timp ce încerca să-i fure acestuia iepele mâncătoare de bărbați (aduse cu mari sacrificii din cluburile sălbatice din Ucraina). „Pe ăsta îl mănânc chiar eu”, a anunțat strămoșul celor mai viteji dintre ai lui. „Belești p…a”, a răspuns sec voinicul.

Tracul a încercat un truc mai vechi: i-a pus lui Hercule o farfurie cu de-ale gurii în mână și i-a zis să stea ca cocârjat ca Discobolul. Având de două ori mai mulți mușchi decât Discobolul, lui Hercule i-a fost imposibil să adopte poziția respectivă.

Al doilea truc a avut succes, așa cum se poate observa din sculptură. Provocându-l pe semizeu la o luptă greco-romană, Diomede a apelat la elementul surpriză. Se vede limpede reacția de nemulțumire a eroului, care întoarce capul în momentul în care adversarul său desface picioarele. 

hercule_diomede_detaliu

Pe de altă parte, e clar că Diomede zăbovește cam mult cu mâna pe podoabele herculeene. Deși tocmai își cumpărase covoare noi, regele trac a decis că trebuie să fie cu finalizare. Rușinat că nu merge, Hercule a cerut o revistă cu Xena și l-a rugat să schimbe priza din pronație în supinație.

Deși a intervenit însăși Xena, cei doi n-au mai putut fi despărțiți, ceea ce le-a adus porecla de „Frații siamezi halterofili”. Ajunși la Urgență, au pus medicii în fața următoarei dileme: unde să facă incizia?

Diomede a fost aspru criticat în cotidienele vremii, principala acuzație fiind că n-a abordat problema cu mai multă fermitate, în timp ce despre Hercule se spunea că măcar nu și-a făcut-o cu mâna lui.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Stefan
17 ianuarie 2014 13:20

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult