Sex în artă (XIV) – Sex precolumbian

Civilizația precolumbiană mocha a dispărut prin secolul al VIII-lea d.C., având ambiția să ajungă printre primii în wikipedia. Nu înainte însă de a crea – așa cum se poate vedea în imagine – opere care să trezească invidia lumii întregi.

Mulți cad de acord că binecunoscutul termen „macho” este, de fapt, „mocha” transcris greșit. (Greșeală comisă de conquistadori, care, după cum se știe, erau niște agramați și aveau nevoie de mai multe variante de răspuns pentru fiecare întrebare.) 

Statueta reprezintă, așa cum v-ați dat seama, un mesaj propagandistic al armatei mocha destinat mamelor inamicilor. Acestea pur și simplu nu puteau rezista farmecului prelatino al expresivelor statuete și divulgau imediat locul de sub podeaua colibei unde se aflau fiii lor. Mesajul era „milfo, și tu poți fi una dintre ele” sau, unul mai simplu și mai penetrant: „sugi p…la”. Trebuie știut că termenul prin care poporul mocha desemna membrul viril era, nici mai mult, nici mai puțin decât „mândrul obiect ce crește plin de neastâmpăr sub ultravioletele din zorii de după noaptea cruntei bătălii ce-a văzut Pandaria năruindu-se în tenebrele unei pene de curent, cules de la rădăcină de mâna înfiorată a mamei inamicului care cerșește retoric un cuțit bont pentru a-și curma scârbavnica-i viață, și este urât temeinic de traducătorii care fac subtitrările la filme mocha, dar asta e.” Deși curiozitatea cititorilor noștri de a afla denumirea mocha pentru sexul anal e total justificată, spațiul acestui articol ar fi, din păcate, mult prea restrâns pentru sarcina respectivă.

Arheologii au reușit chiar să-l identifice pe cel reprezentat în sculptură, nu atât după bandaje, cât după tandrețea cu care își mângâie partenera de ocazie pe cap.  El se numește Machupitu (nu vreți să semnificația numelui), pilot la Nazca. Cutia pe care stă reprezintă într-un mod abstract (adică mai pătrat) vârful piramidei sociale. (Cei ajunși acolo verificau de mai multe ori să nu nimerit pe piramida de pe care se rostogoleau căpățâni.)

Partenera lui a ținut să iasă doar pe jumătate în poză, ca să nu i se vadă colăceii (și nu că ar fi la spovedanie, cum i-a spus mamei sale). Sub poză, ea a postat următorul comentariu: „Machupitu mi-a zis c-o să mă pozeze pentru calendarul aztec.” Astfel, a strâns peste 500 de like-uri, în timp ce Machupitu, doar 2 (dintre care unul a fost retras, fiind dat la beție, celălalt aparținând unui datornic).

Interpretări mai fanteziste au încercat să lege motivele geometrice de pe cutie cu orele de mate, iar personajul feminin, căruia îi sunt desenați chiar și ochelarii, ar fi o învățătoare șpăgară.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Stefan
28 martie 2014 15:31

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult