Sex în artă (XVII) – Hărțuirea sexuală în Evul Mediu

În imaginea alăturată mulți istorici văd un număr de iluzionism medieval: cu ajutorul unui joc de oglinzi, magicianul își „taie” mâinile, care, drept bonus, execută un break dance și se reped apoi să dea noroc cu spectatorii speriați. Tipa înfofolită (probabil gripată în acel moment) este asistenta „artistului”, având rolul de a strânge banii până nu se prinde careva că e păcăleală.

Trecând peste interpretările neinspirate și tendențioase, printre care cea conform căreia e vorba despre un accident din timpul filmărilor la Texas Chainsaw, cea care spune că avem de-a face cu „opera” unui frizer neîndemânatic, sau că e doar un lepros care a încercat un striptease, ajungem la adevăratul sens al poveștii, așa cum îl găsim în revistele pentru femei ale vremii.

Imaginea apare ca ilustrație la articolul „Cum îi place unei femei să fie pipăită în autobuz în funcție de zodie”.  

Cavalerul din stânga s-a lăsat în genunchi, chipurile să-și lustruiască pintenii, dar, de fapt, încearcă s-o atingă pe domniță în zona în care a învățat de la băieții mai mari că se află părțile intime ale femeii. În acest timp, prințesa îi arată, „pe viu”, ce se întâmplă cu neîndemânaticii. Personajul din dreapta pare să se fi resemnat cu statutul său de învins și s-a apucat să învețe telekinezia. În comentariile de pe site-ul revistei, prietenii îl căinează că, în loc de autobuz, s-a urcat, ca fraierul, în tramvaiul 41 și că nici n-a observat că „victima”, deși îmbrăcată ca Maica Domnului, are silicon în archebuze. 

În articolul mai sus-menționat sunt interviuri luate unor fete din diferite zodii. Spicuim: Eleanor B., din zodia Pești: „Imediat ce simt mâna pe fund, mă întorc și îi scot agresorului coiful, să verific dacă nu e vreun puțoi fără barbă, că ăștia sunt nesimțiți.” Marie F., Rac: „Principalul e să nu fie țăran din ăla care se sperie când dă de centura de castitate. Și să nu-i tremure mâna de la jdemii de mătănii.” Brunhilda G., Fecioară: „Să nu stea să se uite ca Tristanu, gen. Nu neapărat să mă înșface, dar să fie hotărât.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Stefan
30 mai 2014 15:26

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult