Sex în artă (XVIII) – Vulcan, încornorat

În imaginea alăturată, Venus e surprinsă în pat cu Marte de către soțul ei, Vulcan. Faptul că e vorba de zeul războiului este dincolo de orice dubiu. Grijuliul soț s-a întors cu ghioaga acestuia, lăsată la intrare: „Ar fi păcat să ți-o fure careva sau s-o strice ploile”, a explicat el.

Zeul fierarilor a aflat de adulterul soției chiar de la carul de luptă al lui Marte, nimeni altul decât Optimus Prime mascat, sătul de formele organice primitive generatoare de balegă aflate la conducere. Umilința supremă a fost când stăpânul l-a dotat cu „ochi de pisică” la spate și l-a încărcat cu un frigider Fram, subtilizat de sub o coloană dorică, unde servea drept element de rezistență. „Personaje mitologice”, a pufnit cu ură și dispreț transformer-ul.

După toate aparențele, Venus și Marte o ardeau împreună de ceva vreme. Războinicul ar fi agățat-o într-o bacantotecă întrebând-o: „Care Venus ejti? Din Cnidos, Milo sau Urbino?” Ofuscată, zeița i-a trântit-o: „Sunt de Botticelli, nu mă confunda cu toate țărăncile grase, neam prost ce ești. Bine că n-ai zis Venus de la Willendorf, că te trimiteam la plimbare.” 

Venus știa când se întoarce Vulcan după binecunoscutul strigăt „Fiare vechi cumpăăă…” Văzându-și soțul venit acasă neanunțat, Venus s-a gândit imediat la un sandvici, apoi dându-și seama că, din imagine, nu prea se înțelege cine stă peste cine, a renunțat la idee. În schimb, Marte, obraznic ca întotdeauna, l-a interpelat pe maistru ca pe un vechi prieten: „Vulcanho, tată, facem un fotbal pe Acropole, ce zici?” La care, Vulcan a răspuns: „M-aș băga la un baseball, dar mi-e că o să-mi fie greu să-ți nimeresc biluțele alea microscopice.” După care, s-a retras, murmurând amenințător și enigmatic: „Fire, walk with me”.

Imaginea face parte dintr-un manuscris de la 1380. Aventurile lui Venus erau binecunoscute medievalilor. Una dintre probele de la Bac de pe atunci era „Venere sau Madonă”, un test-capcană cu două variante de răspuns, ambele incorecte. Cel puțin așa susțineau, plini de revoltă, elevii, care le bifau pe amândouă, ca să fie siguri.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Stefan
4 iulie 2014 16:30

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult