Sfaturi pentru spionii britanici în România

În 1940 britanicii voiau cu orice preţ să oprească producţia de petrol românesc, intenţionând să-i lase fără benzină pe nazişti. Prima idee a fost să arunce în aer toate puţurile de petrol de pe Valea Prahovei, iar britanicii au făcut pentru asta un plan amănunţit.

Deşi iniţial românii au fost de acord să-i lase pe britanici să le incendieze petrolul, şi-au schimbat părerea după câteva discuţii cu nemţii care s-au arătat dispuşi să plătească cinstit.

Astfel că britanicii au fost siliţi să renunţe la exploziile de pe Valea Prahovei şi au venit cu o idee mult mai interesantă: să scufunde mai multe nave pe Dunăre, la Porţile de Fier, astfel încât să blocheze traficul fluvial. După pregătiri intense, care au inclus şi bugetarea unui fond de protocol pentru mituirea funcţionarilor români, mai multe nave pline de sabotori britanici au pornit de la Brăila în sus pe Dunăre. Au reuşit să ajungă până la Giurgiu, unde spionii perfidului Albion au fost depistaţi, făcuţi pachet şi trimişi înapoi în Marea Neagră. Evaluarea acţiunii de pe Dunăre a cuprins câteva constatări necesare pentru viitoarele operaţiuni ale spionilor britanici în România:

1. Paşapoartele noi-nouţe, fără nici un fel de vize pe ele sunt de natură să îi facă bănuitori pe grănicerii români, oricât de tâmpiţi ar fi ei.

2. Lăzile cu explozibil trebuie marcate cu inscripţii neutre, expresia „DEMOLITION EXPLOSIVES” fiind de natură să îi facă şi mai bănuitori pe grănicerii români, chiar dacă aceştia nu ştiu engleză ca la Cambridge.

3. Dacă mituieşti funcţionari români ar fi bine să îi mituieşti pe toţi, pentru că altfel apar tot felul de invidii şi turnătorii, iar în secunda doi intră pe fir poliţia de siguranţă, care e o poliţie diferită de poliţia normală.

4. Dacă ai tot felul de duri în echipa de spioni sabotori ar fi bine să le dai şi bani de curve, pentru că altfel se îmbată şi se duc la bordel în Giurgiu fără un ban în buzunar. La bordel se fac de râs şi se iau la bătaie cu poliţiştii chemaţi pentru că nu au plătit, iar în timpul bătăii zbiară că sunt şmecheri din forţele speciale britanice. Ceea ce e de natură să îţi deconspire misiunea secretă.

A apărut o bere mai bună decât TNR: bere TNR cu 30% reducere.

Scris de TNR
15 aprilie 2014 15:49

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult