Vikingii n-au avut noroc cu rumânii

Ştiţi cum se spune că poporul român s-a născut creştin, corect ar fi să spunem că s-a născut creştin şi ţepar. Doar că nu e frumos să recunoaştem asta, că ne încurcă la imagine.

Ungurii o ţin gaia că ei au fost primii pe aici, românii nu se inventaseră încă în jurul anului 1000. De altă părere este vikingul Rodfos, care a avut o experienţă extrem de negativă pe meleagurile româneşti, mai precis a fost ucis – cam prin anul 1000, când ungurii spun că umblau singuri pe-aici. În poză puteţi vedea piatra de mormânt a lui Rodfos vikingul, găsită în insula Gotland. Dacă vă concentraţi puţin veţi putea citi runele care spun această poveste tristă: „Rodvisl şi Rodälv, aceşti soţi au făcut să se ridice pietrele după cei trei fii ai lor. Piatra aceasta după Rodfos. Pe el l-au ucis vlahii negri în timpul unei călătorii în străinătate. Dumnezeu să ajute sufletului lui Rodfos. Dumnezeu să părăsească pe acei care au fost necredincioşi faţă de el.”

Ungurii ar putea încerca să speculeze: poate nu erau români cei care l-au ucis pe Rodfos, însă degeaba. Pe piatra de mormânt scrie clar că vlahii au fost necredincioşi faţă de viking – ceea ce înseamnă că mai înainte au fost prieteni. Ungurii vin urlând şi îţi dau foc la casă, vlahii beau unul sau mai multe păhărele cu duşmanul şi abia apoi îi fac freza cu toporul.

A apărut o bere mai bună decât TNR: bere TNR cu 30% reducere.

Scris de TNR
30 iulie 2013 12:51

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult