13 obiceiuri ale românilor pentru masa de Revelion

• În Braşov, preparatele pentru masa dintre ani se mănâncă repede şi se fuge, că vine ursul;

• La masă, gălăţenii îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru mâncare şi îl roagă să le dea sărăcie brăilenilor;

• În Vaslui se bea înainte de masă un păhărel de ţuică, ca să-ți vină poftă de vin;

• În Harghita, înainte de servirea mesei, localnicii își prind mustaţa pe după urechi, ca să nu le intre în ciorbă;

• În Timişoara, înainte de masă, oamenii ies în oraș și caută sub palmier cadourile lăsate de primarul Robu;

Sătenii din Fântânele completează tradiţiile cu puţin rafinament, antrenându-se cu un chef de la Bucureşti;

• Dacă în alte zone lumea se ia la harţă de la băutură, în Covasna apar scandaluri de la pâine;

• Bucureștenii țin foarte mult la regulile de etichetă: furculiţa în stânga, cuţitul în dreapta, telecomanda în faţă;

• În satele din Botoşani se adună la un țăran cu televizor şi se uită la Paprika TV, ca să vadă şi ei mâncare;

• În blocurile de restanțieri, masa de Revelion se servește cu lumina stinsă, ca să nu riști să vină administratorul peste tine;

• De Revelion, veganii mănâncă vin fiert cu goji şi sărmăluţe de quinoa în frunze de rucola;

• De Revelion teleormănenii mănâncă biscuiţi, că doar asta poţi face din făină şi ulei;

• Bucureştenii care ţin la tradiţie se inspiră din campania Lidl Sărbători ca atunci şi ca acum.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

30 decembrie 2015 01:33
Citește mai mult despre: Revelion

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult