Adio, Scărişoara! În Bucureşti se construieşte o peşteră peste gheţarul de la Răzoare

Adio, Scărişoara! În Bucureşti se construieşte o peşteră peste gheţarul de la Răzoare

Încă o lovitură dată turismului în munții Apuseni. După ce a rezolvat problemele importante ale Bucureștiului, cum ar fi dresura de maimuțe de la circul globus și Wi-Fi-ul gratis în autobuze, primarul Gabriela Firea a anunțat că se va preocupa și de turism. Astfel, peste muntele de zăpadă și gheață de la Răzoare se va construi o peșteră care va putea fi vizitată de cei interesați contra unei sume modice. 

„Sunt oameni care merg sute de kilometri pe drumuri distruse să vadă ghețarul de la Scărișoara în condițiile în care noi avem trotuarele pline de ghețari. Binențeles că pensionarii vor avea intrarea gratuită, în timp ce adulții vor plăti 5 lei”, a declarat primarul Firea. 

Ghețarul ales pentru construirea unei peșteri este amplasat la intersecția Răzoare din Sud-Vestul capitalei, pe versantul nordic al trotuarului. Un maidanez blănos înghețat a fost amplasat deja în interior și denumit „pui de mamut”. Întrucât lucrarea trebuie efectuată rapid, până nu se topește gheața, cele 200 de milioane de euro necesare pentru proiect vor fi acordate prin încredințare directă.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Scris de Eftimie
@Fără categorie
31 ianuarie 2017 15:01

Articole asemanătoare

Vezi mai mult