Bacul se simplifică! Elevii îl vor da direct în toamnă, ca să nu mai cadă pe capete în vară

Bacul se simplifică! Elevii îl vor da direct în toamnă, ca să nu mai cadă pe capete în vară

Consilierii din Ministerul Învăţământului au venit cu o idee genială, prin care, spun ei, anul acesta se vor evita rezultatele dezastruoase de la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat. Mai exact, elevii vor intra direct în sesiunea de toamnă, pentru că în vară oricum majoritatea nu vor fi în stare să ia Bacul.

„E pierdere de vreme pentru profesori să corecteze foi goale la prima sesiune a Bacalaureatului”, spun specialiştii din minister. „Anul acesta va fi ceva formal, elevii vor trimite în plic foile goale pentru examen, urmând ca notele de 1 pe care le merită să fie acordate prin intermediul unui software creat special. Economisim foarte mult timp, dar şi bani, procedând astfel.”

Excepţie de la noua versiune de Bacalaureat vor face teleormănenii, pentru care Bacalaureatul se va amâna 5 ani. „În medie, de atât timp are nevoie un elev din Teleorman ca să ia Bacul. Nu are sens să cadă de 10 ori, la fel de bine poate da Bacalaureatul în a 11-a sesiune organizată după ce termină liceul, când măcar are o şansă să promoveze”, au explicat cei din minister.

Scris de Calin
@Fără categorie
19 aprilie 2013 13:04

Articole asemanătoare

Vezi mai mult