Biserica Catolică: “Suntem o instituţie modernă şi tolerantă! Următorul Papă va fi ateu”

Biserica Catolică: “Suntem o instituţie modernă şi tolerantă! Următorul Papă va fi ateu”

Catolicismul trebuie să păşească într-o eră nouă, a modernităţii şi înţelegerii, afirmă cel mai recent comunicat al Vaticanului. Înalţii prelaţi îşi declară astfel intenţia de a alege un Papă ateu, gest menit să schimbe imaginea instituţiei, percepută astăzi ca învechită şi conservatoare.

“Următorul Papă va fi un adevărat liber-cugetător. Un nihilist, dacă vreţi”, spune cardinalul Roberto Limoncello. “Sperăm să-i atragem înapoi la religia noastră pe cei care nu cred în zei, explicându-le că a fi creştin nu înseamnă să te închini la tot felul de năzdrăvănii inventate. Înseamnă pâine şi vin, să nu munceşti duminica şi, ocazional, să ne dai bani şi să închizi ochii la abuzurile noastre. Adevăruri simple, norme de bun simţ, valabile pentru oricine.”

Există, însă, şi voci care îndeamnă la moderaţie privind noua orientare a Bisericii. “Ar trebui să începem cu un Papă care doar se îndoieşte puţin de existenţa divinităţii. Sau care, chiar dacă e ateu convins, ţine sărbătorile religioase, de dragul rudelor de la ţară”, susţine un alt angajat al Vaticanului.

Scris de Vasile
@Fără categorie
13 februarie 2013 19:02

Articole asemanătoare

Vezi mai mult