Cercetătorii au creat sfecla care urlă şi aleargă, să se bucure şi veganii de Ignat

Veşti bune pentru vegetarieni, vegani, jainişti şi alte categorii de oameni care nu vor să provoace suferinţă animalelor: acum poţi provoca suferinţă plantelor! Un grup de cercetători britanici de la INCDA Fundulea a obţinut o sfeclă umblătoare, care aleargă prin curte şi scoate tot felul de sunete înfiorătoare când o tai.

„Cu siguranţă există milioane de oameni care şi-ar dori să se bucure de o tăiere tradiţională de porc, dar fără porc”, spune Gelu Menuţ, coordonatorul programului de modificare genetică a rădăcinoaselor. „Am ales sfecla pentru că zeama ei imită cel mai bine sângele, dar nu văd de ce n-am putea crea şi o ţelină sau un păstârnac care guiţă.”

„E incredibil! De ani de zile caut aşa ceva, să le arăt şi copiilor o tăiere de porc fără să-i transform în barbari”, exclamă Eusebiu, beta tester al noii sfecle. „E exact cum îmi aduceam aminte: fugărit sfecla prin ogradă până oboseşte, tras sfecla de coadă, înfipt cuţitul, zgomot, ţuică fiartă, stropit toată casa cu suc de sfeclă, miros de coajă de sfeclă pârlită, cârnaţi vegani delicioşi, zero vinovăţie.”

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
10 decembrie 2021 07:12
Citește mai mult despre: porc sfecla

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult