Disperat după ploaie, șeicul Qatarului oferă 200 de milioane de dolari ca să mute Electric Castle în emirat

Disperat după ploaie, șeicul Qatarului oferă 200 de milioane de dolari ca să mute Electric Castle în emirat

”Miracolul de la Electric Castle”, cum e numit festivalul de la Bonțida în Qatar, îi poate umple pe organizatori de bani. Uluit că festivalul atrage an de an ploaie în cel puțin două zile, șeicul din Qatar s-a arătat dispus să ofere 200 de milioane de euro pentru mutarea Electric Castle în emiratul său.

”Ca să fie clar, suma aceasta o ofer pentru fiecare ediție de festival și nu m-ar deranja deloc să organizăm și câte cinci pe an, pentru că ne-ar prinde bine niște ploaie. Asta înseamnă 1 miliard de euro pe an pentru deținătorii Electric Castle. Știu că nu e o sumă foarte mare, dar sper să fie acceptată”, își face singur curaj șeicul din Qatar.

Șeicul spune că a încercat inițial să schimbe numele unui oraș din emirat în Bonțida, să vadă dacă atrage ploaie, dar n-a funcționat. ”E clar că avem nevoie de Electric Castle, nu de numele locului unde se desfășoară festivalul”, spune el. ”Și mi-aș dori să îl organizăm de fiecare dată în altă parte, ca să se bucure de ploaie, rând pe rând, toți locuitorii din Qatar.”

O serie de analiști sunt de părere că Electric Castle poate fi considerat ca și mutat în Qatar. ”Dacă au reușit ei să obțină organizarea Campionatului Mondial de Fotbal la ei în țară, o să reușească și cu Electric Castle. Dacă-i nevoie, o să dea din nou niște șpăgi colosale și vor obține festivalul”, apreciază reputatul Pierre de Cebal.

Scris de Calin
@Fără categorie
20 iulie 2018 16:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult