După zeci de încercări, Coreea de Nord a produs o petardă; ameninţă că o va detona de Revelion

După zeci de încercări, Coreea de Nord a produs o petardă; ameninţă că o va detona de Revelion

În cursul acestei dimineţi, liderul nordcoreean Kim Jong-un a şocat comunitatea internaţională, anunţând că oamenii săi de ştiinţă au dezvoltat cu succes prima lor petardă, pe care ar putea să o detoneze chiar în noaptea dintre ani. “Victoria socialismului”, cum a fost botezată pocnitoarea, care cântăreşte aproape 5 grame, este primul dispozitiv pirotehnic testat cu succes la Phenian, după ce zeci de alte petarde doar au fâsâit puţin, potrivit imaginilor din satelit.

“Zeci de ani de cercetare au dat în sfârşit roade!”, a declarat Kim în cadrul discursului său. “Imperialiştii americani vor tremura în faţa zgomotului asurzitor produs de magnifica noastră petardă! Chiar în acest moment lucrăm la o rachetă intercontinentală capabilă de a transporta petarda peste gardul Casei Albe, până în curte, unde le va speria câinele şi va răspândi în aer un miros neplăcut de chibrit ars.”

Îngrijorată de atitudinea agresivă a regimului de la Phenian, ONU a propus mobilizarea în zonă a unui batalion de părinţi iubitori, dar severi, gata să îl tragă pe Kim Jong-un de urechi şi să îi confişte petardele în eventualitatea în care ameninţarea nordcoreeană se dovedeşte a fi reală.

Scris de Vasile
@Fără categorie
28 decembrie 2012 15:12

Articole asemanătoare

Vezi mai mult