În sfârşit! Cei mai lipsiţi de scrupule „grammar nazi”, aduşi în faţa Tribunalul de la Nürnberg

În sfârşit! Cei mai lipsiţi de scrupule „grammar nazi”, aduşi în faţa Tribunalul de la Nürnberg

Un prim lot de „grammar nazi” va ajunge în faţa Tribunalului Internaţional de la Nürnberg până la sfârşitul acestei luni, au promis procurorii. Se speră ca prin condamnarea lor internetul să redevină un loc mai relaxat, unde să nu trăieşti în teroare ori de câte ori încurci două litere ale tastatruii într-o postare, fie ea şi pe un forum obscur.

Cei mai fioroşi „grammar nazi” sunt însă cei care te corectează deşi tu nici măcar nu ai făcut o greşeală gramaticală. Asta pentru că mulţi îşi asuma ideologia de tip „grammar nazi” fără ca măcar să cunoască cele mai elementare reguli gramaticale. Se estimează că, la nive mondial, sunt câteva milioane de „gramar nazi” activi.

„Sunt foarte greu de identificat”, avertizează însă procurorii, „pentru că se folosesc de identităţi virtuale. În plus, majoritatea se ascund în spatele unor IP-uri de Argentina, ţară din care e foarte greu să-i extrădezi. Iar majoritatea celor care propagă ideologia de tip «grammar nazi» postează din adevărate buncăre, în orice caz din locuri în care stau singuri şi se simt nebăgaţi în seamă.”

Scris de Calin
@Fără categorie
11 aprilie 2013 18:04

Articole asemanătoare

Vezi mai mult