Panică la Cernavodă. A dispărut PET-ul cu capac găurit cu care se răcea reactorul

A fost stare de alertă la centrala nucleară din Cernavodă! Potrivit unor surse din interior, PET-ul de cola cu capacul găurit care asigura răcirea reactorului 2 a dispărut subit, fiind înlocuit în regim de urgenţă cu unul proaspăt.

Din fericire, situaţia e sub control, iar bidonul nou funcţionează perfect. „Reactorul, întregul complex şi sud-estul ţării în general sunt acum în afara oricărui pericol”, a asigurat Nicolae Zorp, responsabil pentru găurirea capacului.

„Cel mai probabil a fost o eroare de comunicare. Avem o femeie de serviciu nouă, cineva nu i-a făcut instructajul complet… A luat sticla cu apă, probabil mai avea un deget de apă pe fund sau aşa, şi a dus-o la reciclat, neştiind că e un element crucial din infrastructura de siguranţă a atomocentralei”, adaugă Eugenia Dinţeanu, şefa departamentului Alimentare cu Coceni şi Uraniu.

„L-am trimis pe Vali până la colţ să ia o cola, am făcut-o poştă, i-am dat o gaură în capac cu sula şi am remediat problema. Nu ne face pe noi o sticlă de plastic. Da, domle, sulă, aşa se cheamă instrumentul, e terminologie din asta de specialitate”, râde Vali Ţurlac, zis şi celălalt Vali pentru că la Cernavodă lucrează doi Vali.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
11 iunie 2024 16:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult