Plantele crescute în captivitate sunt predispuse la depresii şi agresivitate

Cercetătorii americani au descoperit că plantele crescute în captivitate nu au aceeaşi stare de bună-dispoziţie ca cele care cresc libere în natură. Privarea de libertate are efecte psihice dezastruase pentru o plantă captivă, ea devenind instabilă emoţional şi foarte imprevizibilă.

Botaniştii de la Chicago University din Boston au observat că plantele care stau închise îşi schimbă dramatic atitudinea generală faţă de viaţă şi de lume. Treptat, plantele devin mai triste, comportamentul lor devine antisocial, văd totul în negru, se izolează şi devin ursuze şi recalcitrante de nu mai poţi schimba o vorbă cu ele.

O altă problemă gravă este agresivitatea excesivă a acestor plante. S-au înregistrat cazuri de plante crescute în captivitate care şi-au sugrumat colegii. În unele situaţii plantele sălbatice au ajuns chiar să pună piedică oamenilor care le îngrijeau, făcând ca totul să pară un accident.
Şi comportamentul sexual al plantelor captive a suferit unele deviaţii patologice. Apetitul lor pentru sex devine de neoprit încă de la o vârstă foarte fragedă. Tinerele plante se îmbracă provocator, poartă ghiveciul până la buric, îşi pun cârcei în urechi, umblă în pistilele goale şi se polenizează cu oricine.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
16 iunie 2010 13:50
Citește mai mult despre: captivitate cercetatori colegi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult