Poporul pakistanez sărbătoreşte azi Dezlegarea la Youtube

După doi ani de interdicţie în ce priveşte accesarea siteului Youtube, pakistanezii pot în sfârşit să-l vadă pe ursuleţul panda care strănută. În 2008 autorităţile de la Islamabad s-au opărit grav după ce au remarcat că Youtube găzduieşte şi unele imagini nasoale cu profetul Mahomed, personaj care beneficiază de imunitate în lumea arabă.

 

Situaţia însă s-a schimbat fundamental. „YouTube a fost deblocat, dar link-urile către conţinuturile considerate blasfematoare rămân inaccesibile în Pakistan”, a declarat Khurram Mehram, reprezentant al Autorităţii Pakistaneze pentru Telecomunicaţii, un fel de CNA islamic. Aşadar, pe Youtube-ul pakistanez vor putea fi vizionate numai clipurile utile, care conţin tutoriale despre bombe artizanale.

 

Măsura trebuie înţeleasă în contextul mai larg al crizei economice mondiale. În 2009 Pakistanul a suferit un puternic declin financiar, în special datorită industriei de maşini capcană, ramură cheie a economiei pakistaneze. Vânzările la aceste tipuri de maşini au scăzut dramatic în ultima vreme, pentru că au mică problemă de fiabilitate.

 

Scris de TNR
@Fără categorie
27 mai 2010 13:05

Articole asemanătoare

Vezi mai mult