Românii de la sate cer noi alegeri, pentru că li s-au terminat uleiul şi făina

Românii de la sate cer noi alegeri, pentru că li s-au terminat uleiul şi făina

Românii care locuiesc la sate se plâng că uleiul şi făina primite la ultimele alegeri sunt pe sfârşite, deşi iarna este departe de a se termina. Ei cer să se organizeze de urgenţă alte alegeri, pentru a face astfel rost de noi provizii în cămară. “Dacă se poate, alegeri cu cât mai mulţi candidaţi, ca să luam făină şi ulei de la toţi”, visează sătenii dintr-o comună vasluiană.

Mulţi alegători spun că sistemul electoral ar trebui schimbat, astfel încât să avem alegeri măcar odată la trei luni. “Păi de aia au murit oamenii ăia la Revoluţie, ca să avem alegeri libere doar odată la câţiva ani?! Nu, alegerile trebuie organizate mult mai des, ca să ne umplem cămările de făină şi ulei”, spune Robert Acrişor, un ţăran din comuna Izbiceni.

În caz că un sistem care să presupună alegeri odată la câteva luni nu este posibil, alegătorii care trăiesc din mită electorală spun că ar trebui extinsă perioada de campanie electorală. “O campanie de un an de zile ar fi perfectă, să dea politicianul ulei şi făină tot anul, nu doar timp de o lună”, a explicat acelaşi Robert Acrişor.

Scris de Calin
@Fără categorie
19 ianuarie 2013 13:01

Articole asemanătoare

Vezi mai mult