Se fraudează alegerile?! Un pensionar teleormănean nu-și regăsește străbunicii pe listele electorale

Se fraudează alegerile?! Un pensionar teleormănean nu-și regăsește străbunicii pe listele electorale

Apropiatele alegeri parlamentare ascut nu doar lupta politică, ci și vigilența alegătorilor cu privire la nereguli în procesul de vot. Cel mai recent caz e al lui Veniamin Oșlobanu, până nu demult frizer comunal, actualmente retras din activitate. Consultând listele electorale, pensionarul în vârstă de 78 de ani din Teleorman a constatat cu stupoare că mai multe persoane, majoritatea foști membri ai familiei sale, nu se regăsesc pe nici o listă de votanți pentru duminică.

„Mă dusasăm pân’ la primărie, să-mi iau cota dă făină, ulei și găleți dupe săptămâna trecută. Când mă uit pă listili cu votanț’, ia-i pe-alde Oșlobanu de unde nu-s! Ieream trecut acolea numai io, frati-miu – fie-i țărâna ușoară, c-abia ce-i făcurăm dă 7 ani – și tata mare, căzut sireacu’ la Cotu Donului. În rest nimeni, nici ma’ mare, nici tanti Aurica – sora ei, nu mai zic dă străbunici, care amândoi s-a jertfitără la ’877, pentru independență. Păi așa tratezi tu eroii în țara asta, să nu-i pui pă liste după ce ț-au votat la toate alegirili de pân-acu’?! Vă spui io, ăștia umblă cu șmecherii ca să fure alegirili și să nu iasă domnu’ Dragnea președinte în locu’ la neamț!”, spune revoltat pensionarul teleormănean.

Sesizat cu privire la tentativele de fraudă electorală, Liviu Dragnea își asigură alegătorii care încă îl mai pot auzi că nimeni nu va fi lăsat în afara procesului de votare, ba din contră. Pentru a le compensa tulburarea somnului de veci, Dragnea a oferit membrilor familiei Oșlobanu până la a 7-a spiță seturi de buletine de vot de colecție gata ștampilate, bilete cu loc la geam în autocarele electorale de duminică, precum și wild card-uri de acces nelimitat în toate secțiile de votare din județul Teleorman.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Scris de Harald
@Fără categorie
7 decembrie 2016 15:12

Articole asemanătoare

Vezi mai mult