TNR Premium cu 2€/lună

  • N-ai bannere publicitare
  • Poți comenta la articole în site
  • Peste 70 de articole doar pentru abonați în fiecare lună
  • Susții cel mai important cotidian independent din România

7 detalii interesante din istoria bucătăriei româneşti

Scris de TNR
@
7 august 2021 06:40
7 detalii interesante din istoria bucătăriei româneşti
  • Înainte ca porumbul să fie adus din America, mămăliga consta într-o farfurie goală;
  • Fugărit de romani, care încercau să-l civilizeze, Decebal a preferat să se sinucidă decât să-şi dea căciula jos când stă la masă;
  • Ostrogoţii au adus pe aceste meleaguri ostropelul, iar vizigoţii doar o sticlă de vizchi;
  • Legenda spune că primul ungur care a venit în Transilvania s-a dus să facă o baie în râu, şi când s-a întors şi-a găsit kürtoşul muşcat;
  • Chiar şi scobitoarea cu care se curăţa Ţepeş între dinţi avea un turc mic înfipt în ea;
  • În plină bătălie puteai s-o auzi uneori pe mama lui Ştefan cel Mare chemându-l la masă;
  • În epoca fanariotă, totul era însiropat, de la baclavale şi cataif până la casele şi hainele oamenilor. De aceea, experţii cred că ciuma lui Caragea a fost adusă de muşte.

Ne găsești și pe FacebookInstagram, TikTok și YouTube.

Comentarii 0 comentarii

Joburi Disponibile

Alte articole

Rubrica lui Ovi