TNR Premium cu 2€/lună

  • N-ai bannere publicitare
  • Poți comenta la articole în site
  • Peste 70 de articole doar pentru abonați în fiecare lună
  • Susții cel mai important cotidian independent din România

7 lucruri fascinante despre fructele de mare

Scris de TNR
@
30 octombrie 2024 08:12
7 lucruri fascinante despre fructele de mare

Când nu aveau orz, scoțienii făceau un whisky din scoici – celebrul scoich whisky;

Castravetele de mare e foarte îndrăgit de femei, ca şi rudele sale, castravetele de tare și castravetele de gros;

Ion Ţiriac e singurul român care în loc de gândaci de bucătărie are homari de bucătărie;

Inspirat de caracatiţele pe care le-a văzut întinse pe sârmă la uscat în Grecia, un român s-a dus acasă şi şi-a mâncat maioul şi chiloţii;

Dovada clară că crustaceele sunt tot un fel de insecte e că poţi să faci acelaşi banc tâmpit şi cu „lăcustă”, şi cu „langustă”;

Mucul, celebrul fruct de mare din nas, e numit adesea „stridia săracului” pentru că are exact aceeaşi textură şi un gust asemănător, uşor sărat.

Creveţii se numesc astfel după localitatea Crevedia din Dâmboviţa, de unde au emigrat în anii 90.

Citește mai mult despre:

Ne găsești și pe FacebookInstagram, TikTok și YouTube.

Comentarii 0 comentarii

Joburi Disponibile

Alte articole

Rubrica lui Ovi