Cum au apărut ciobanii, cum s-au transformat jandarmii în fetițe

Cum au apărut ciobanii, cum s-au transformat jandarmii în fetițe

”E mai simplu cu hipsterii care dau cu petul în asfalt decât cu ciobanii”. Cam asta au realizat jandarmii azi, după ce s-au trezit cu câteva mii de ciobani în jurul clădirii unde stau degeaba parlamentarii.

Dacă înainte dădeau amenzi ”pe loc”, acum au dat doar un comunicat de presă în care anunță că au dat amenzi între 500 si 20.000 de lei mai multor ciobani care au protestat azi la Palatul Parlamentului. Pentru că în fața unui cioban nu s-a afișat nici un jandarm cu o amendă în mână. Și nici n-au adus jandarmii dube, că n-ar avea niciodată curajul să invite un cioban în ea.

De la vitejii care urcau hipsteri și nicușoridani în dube, jandarmii au fost practic decăzuți la statutul de simpli spectatori. Pentru că pe cioban nu-l sperie nici casca, nici pulanul de jandarm. Și se vede asta foarte bine în poza de mai jos, de pe Facebook, găsită pe pagina unui anume Mihai Barbu.

Revenind la ciobani, ei au zis mai multe la protestul de azi. Dar am reținut mai ales o vorbă. Asta: ”Dacă nu înțeleg cu vorbă bună, ne întoarcem cu furci și topoare, ca să ne facem dreptate ca străbunii noștri!”. Iar când un cioban folosește cuvântul ”străbun”, asta e o confirmare clară a faptului că vorbește serios. Ciobanul nu invocă niciodată străbunii gratuit, așa cum e folosit butonul de ”Going” la proteste organizate pe Facebook.

Și da, toți ne dorim ca promisiunea ciobanului, ”ne vom duce cu furci și topoare peste parlamentari”, să se întâmple. La momentul ăsta există doar români care își doresc asta și fățarnici care n-o recunosc.

Postari recente

Vezi mai mult