Cum au apărut ciobanii, cum s-au transformat jandarmii în fetițe

Cum au apărut ciobanii, cum s-au transformat jandarmii în fetițe

”E mai simplu cu hipsterii care dau cu petul în asfalt decât cu ciobanii”. Cam asta au realizat jandarmii azi, după ce s-au trezit cu câteva mii de ciobani în jurul clădirii unde stau degeaba parlamentarii.

Dacă înainte dădeau amenzi ”pe loc”, acum au dat doar un comunicat de presă în care anunță că au dat amenzi între 500 si 20.000 de lei mai multor ciobani care au protestat azi la Palatul Parlamentului. Pentru că în fața unui cioban nu s-a afișat nici un jandarm cu o amendă în mână. Și nici n-au adus jandarmii dube, că n-ar avea niciodată curajul să invite un cioban în ea.

De la vitejii care urcau hipsteri și nicușoridani în dube, jandarmii au fost practic decăzuți la statutul de simpli spectatori. Pentru că pe cioban nu-l sperie nici casca, nici pulanul de jandarm. Și se vede asta foarte bine în poza de mai jos, de pe Facebook, găsită pe pagina unui anume Mihai Barbu.

Revenind la ciobani, ei au zis mai multe la protestul de azi. Dar am reținut mai ales o vorbă. Asta: ”Dacă nu înțeleg cu vorbă bună, ne întoarcem cu furci și topoare, ca să ne facem dreptate ca străbunii noștri!”. Iar când un cioban folosește cuvântul ”străbun”, asta e o confirmare clară a faptului că vorbește serios. Ciobanul nu invocă niciodată străbunii gratuit, așa cum e folosit butonul de ”Going” la proteste organizate pe Facebook.

Și da, toți ne dorim ca promisiunea ciobanului, ”ne vom duce cu furci și topoare peste parlamentari”, să se întâmple. La momentul ăsta există doar români care își doresc asta și fățarnici care n-o recunosc.

Comentarii 20 comentarii

  • Ceva de genu’ asta eram prin liceu cand trecea directoru’ „in inspectie” prin clase :)))

    • Am ras.

  • becali asta a ratat o paranghelie de toata frumusetea. basca reclama gratis la pro sport.

  • Ce rău vă pare ca nu i-a bătut puțin pe ciobani…oare la ce vă aşteptați? Să sara pe ei? Să îi bată? Sau eventual să vă arate vouă în mod special amenda? Cand jandarmii intervin spuneți ca sunt nenorociți ca nu țin cu mulțimea, cand nu intervin spuneți că ” au decăzut”. Gura oamenilor…..stiți voi cine o astupă.

    • ai inteles total gresit
      se face misto ca jandarmii sunt capabili sa intervina numai la pusti de 14 ani sau când sunt 5 jandarmi pe 1…. aici nu a fost asa si au facut in pantaloni
      in legatura cu interventia… jandarmeria când intervine o face nerespectând legea… din punctul meu de vedere aceasta institutie ori se reformeaza si respecta legea, ori se desfiinteaza

    • Sa ti dau pantalonii sa mi-i controlezi? (Sa vezi daca am facut pe mine). Tu esti probabil prea inapt ca sa poti intelege ca jandarmii sunt militari si primesc niste ordine pe care trebuie sa le execute… Si probabil la fel de inapt esti cand nu poti sa ti dai seama ca si Jandarmeria are uscaturile ei…
      P.S. : Daca ai o parere asa proasta despre institutia asta si ii bagi pe toti in aceeasi oala, te astept sa organizam un concurs intre noi 2, de la autoaparare pana la cultura generala.

    • Cred ca esti putin confuz la busola morala, ca esti jandarm sau nu. Pare-mi-se ca juramantul pe care il fac militarii despre care vorbesti este sa isi apere tara si poporul, nu pe conducatorii ei putrezi de popor. El suna cam asa, daca nu ma insel:
      „Eu,…………., intrând în rândurile forțelor armate, jur credință nestrămutată poporului român și patriei mele. Jur să respect legile țării, să execut întocmai cerințele regulamentelor militare și ordinele comandanților și șefilor mei, atât în timp de pace, cât și în timp de război.”
      Iar daca ordinele sau legile (facute de infectii amintiti mai sus) se bat cap in cap cu acest juramant, voi, jandarmii, trebuie sa alegeti o parte. Iar din ce se vede numai din episoadele Pungesti si Nadas (ca sa nu zic ultimii 26 de ani), se vede partea cui ati ales-o, javrelor. Si cand zic asta ma refer la uscaturile majoritare, nu la toti.

    • Te-ai facut de rahat in ultimul hal! Tu esti organ al legii cand vorbesti in halul asta? Daca toti se comporta ca tine… adica precum niste huligani, golani de strada… no thanks… Sa va desfinteze si sa ajungeti la munca odata… ajunge cu cerseala. Va cacati pe voi cand ajungeti in fata unui pericol adevarat… Va puneti in genunchi si o sugeti de la interlopi si politicieni dar aratati pumnul celor ce va platesc salariile… Sictir!

    • Jandarmii nu sunt militari!!! Cauta in juramantul lor cuvintele „sacrificiu suprem”. Mai militari sunt ciobanii aia!

    • Subscriu! Ce e jadarmeria asta in afara de o armata privat care bruscheaza taranii pe la Pungesti sau apara interesele bogatilor in Bucuresti si la Rosia Montana?? Avem politie locala, avem politia romana, armata, ceare este rostul jandarmeriei? Altul decat oprimarea activitatilor civice? Desfiintarea!!!

  • Jandarmeria ca si toate institutile de ordine,sunt doar o adunatura de fetite frustrate ajunse pe spagi in sistem ca sa isi arate muschii imflati din setea de putere!In comparatie cu noi astia vitejii de pe facebook indopati cu sindromul Sockholm la greu,ciobanii cresc in natura unde frica nu exista ci doar perseverenta.

    • Nu ajungi cu șpagă jandarm.

    • Habar nu ai ce vorbesti ! Cunosc mai multi jandarmi ajunsi in post pe spagi decat esti tu probabil in stare sa numeri (mai mult de 10 – daca intelegi aluzia ). Absolut toti au mers la jandarmerie pentru ca este un loc caldut, relativ bine platit pentru salariile de la noi si pentru ca nu au nici un fel de raspundere. Basca, se mai pot si da mari si teroriza cetateni nevinovati folosindu-se de sintagma „noi reprezentam puterea statului”. Se cred un fel de mici zei.

  • Stau si ma uit…. La colectiv, au iesit oamenii in strada in mod calm, civilizat. fara bataie, fara lacrimogene, fara intrari in forta la parlament. Facebook si mass media, au explodat pur si simplu. grupuri, partide, platforme…, damm!!! innebunise ursul…. toti se dadeau cu curu de pamant. toti faceau politica… toti erau mari luptatori… anonimus- nah, cica si ei hackeri, ilustrii necunoscuti, mica plevusca a tineretului politicianist…. toti urlau sus si tare. Azi, ca s-a lasat cu incidente, cu ruperi de cordoane de jandarmi ( care dupa cum am vazut, si-au cam aratat valoarea adevarata in fata unor barbati adevarati, munciti….si, cu muschii in batele ciobanesti emoticon tongue ) cand intr-adevar se putea porni ceva concret, cand erau si parlamentarii acolo, deci, la mana oamenilor…. dreaq!!! surpriza!!!! mass media tace malc, cu exceptia catorva mentionari fugitive de la fata locului, anonimistii de la anonimus la fel, politicienii de fb parca nici nu au existat vreodata…. deci… pauza totala…….. ma intreb si eu acuma, asa ca un gheorghe… oare de ce? sa fie adevarate zvonurile ca de fapt, la colectiv, miscarea aia, a fost chiar facuta de soros et company, sau de iohannis sa isi aibe propriul guvern???? oare, daca este adevarat, chiar atat de jos a ajuns sa se balaceasca in rahat natia romana????

    • da asa este!

Postari recente

Vezi mai mult