Nu fi dăncil! Dă-o și tu în judecată pe Viorica Dăncilă în dosarul TNR

Nu fi dăncil! Dă-o și tu în judecată pe Viorica Dăncilă în dosarul TNR

Dacă vrei s-o dai și tu în judecată pe Viorica Dăncilă în dosarul nostru, pașii ar fi următorii:

Înainte de toate, trebuie să completezi cererea de intervenție. Poți folosi modelul nostru, va trebui doar să-ți treci numele și prenumele, adresa și CNP-ul. Dacă ai avocat, el îți va redacta cererea și nu vei mai avea nevoie de aceste instrucțiuni, dar dacă nu ai avocat, pui liniuță după ”reprezentat convențional prin”. Ca idee, tot ce e cu galben în document e editabil (inclusiv suma pentru despăgubire). Dacă simți nevoia să refaci respectivele paragrafe, să descrii modul în care te simți denigrat de faptele Vioricăi, e ok s-o faci. Ideea e să păstrezi tot ceea ce e cu negru, pentru că acolo sunt aspectele legale implicate. Iar la finalul cererii, pui numele și dai o semnătură. Deci cam asta ar fi cu cererea de intervenție.

Pe urmă, va trebui să achiți taxa de timbru. Taxa asta este 100 de lei și se plătește:

a. în cazul intervenienților cu domiciliul în România –  la oficiile poștale în contul deschis la trezorerie al primăriei în care ai domiciliul (pentru București) sau la primăria în care ai domiciliul (pentru cei din afara Bucureștiului).

b. în cazul intervenienților cu domiciliul în afara României – taxa judiciară de timbru se poate plăti: prin transfer bancar, prin online banking folosind informațiile din îndrumarul atașat;  în numerar, la oficiul poștal, prin mandat poștal, folosind informațiile din îndrumarul atașat; în numerar, direct la Trezoreria Sectorului 3 în contul deschis de către Primăria Sectorului 3 București, indicat în îndrumarul de mai jos.

Taxa asta se poate însă recupera dacă vom câștiga procesul, pentru că în cerere se solicită și cheltuieli de judecată.

Cererea și dovada plății taxei de timbru, în original, va trebui să le trimiți la Tribunalul București. Ai trei variante:

•    personal la registratura secției a III-a Civilă a Tribunalului București (adresa: Bulevardul Unirii nr.37, sectorul 3, cod poștal 030823; camera 010), în trei exemplare – unul pentru Călin Petrar, unul pentru pârâtă și unul pentru instanță (evident, dovada plății taxei de timbru în original va fi în exemplarul către instanță);

•    prin poștă, în trei exemplare, unul pentru Călin Petrar, unul pentru pârâtă și unul pentru instanță;

•    sau prin e-mail (trb-grefiersefs3civ@just.ro).

Atenție!!! Există și posibilitatea să trimiți doar cererea de intervenție (fără dovada plății taxei) și instanța să îți pună în vedere, printr-o citație, să plătești taxa de timbru în termen de 10 zile de la primirea comunicării. Dacă nu plătești, cererea ta se anulează ca netimbrată.
Recomandăm totuși ca cererea să fie trimisă la Tribunal însoțită de dovada plății taxei de timbru.

Prevederile legale pe larg și detalii pentru plata taxei de timbru găsești în acest PDF.
Descarcă cererea de intervenție în dosarul TNR
Sau o poți accesa în Google Doc.

Comentarii 43 comentarii

  • Eu stau într-o comună din judetul Argeș, care nu are cont pe ghiseul.ro. Ca să plătesc taxa de timbru direct la Primărie ar trebui sa ma invoiesc de la munca. Pot plăti această taxă si la Primăria Pitești?
    Multumesc!

    • Orice entitate are un cont bancar, deci și primăria ta trebuie să aibă. Noi îți recomandăm să dai un telefon și să afli contul de taxe locale al primăriei de care aparții, iar apoi să faci plata prin OP. Dacă afli contul primăriei, poți merge la orice Poștă din Pitești, să plătești de acolo. Succes.

  • salut! instructiunile in italic in paranteze trebuiesc / pot fi sterse?

    • Le poți șterge, nu e nevoie să rămână.

  • Cateva intrebari:
    La ce adrese trebuie trimise cererile?
    Originalul dovezii de plata taxa timbru se ataseaza la cererea catre tribunal? (sa fiu sigur, vorbiti de 3 exemplare)
    Trebuie facute copii pentru celelate 2 cereri la dovada de plata?

    • Toate cele trei exemplare se trimit către Tribunalul București.
      Da, originalul trebuie să ajungă la tribunal. Dar nu trebuie făcute copii după dovada plății, originalul e suficient. De dovada plății are nevoie doar Tribunalul, nu și celelalte două părți implicate.

    • Tribunalul Bucuresti Sectia a III a civila
      Bulevardul Unirii nr.37, sectorul 3, cod poștal 030823; camera 010

  • TNR cam mult de umblat pentru o dancila
    Stai ca nu ai timbru, stai ca pe mail acum …tot dancei rămânem !!!

    • Cererea se poate trimite prin e-mail sau chiar fax…exista text legal indicat mai sus.
      Taxa de timbru s-ar putea plati si online si trimisa doar o copie electronica. Insa, unii judecatori cer si originalul recipisei de plata a taxei.
      Nu va lasati invinsi de sistem.

  • Salut!…. inca se mai poate depune cererea?….nu am fost in tara pana acum o luna….multumesc

Postari recente

Vezi mai mult