A apărut maşina inteligentă, care pune singură cratima când cineva scrie pe ea “Spalămă”

Deşi vom mai aştepta, probabil, câteva decenii maşina care se conduce singură, primul autovehicul inteligent este gata de lansare! Un producător japonez a dezvăluit recent prototipul unei maşini capabile să pună singură cratime şi semne de punctuaţie atunci când cineva îi scrie pe parbriz “Spalămă” sau “Gigel te iubesc”.

“Priviţi braţul robotic al maşinii! Cu câtă eleganţă corectează inscripţiile vandalilor folosind un marker roşu de cea mai înaltă calitate”, se laudă Fujifilm Hashimoto, proiectantul maşinii. “Singura problemă e că, spre deosebire de scrisul golanilor, cratimele puse de maşina inteligentă sunt permanente şi pot fi îndepărtate doar cu o perie de sârmă. Lucrăm din greu la corectarea acestui aspect.”

Deşi lansarea era programată pentru anul trecut, dezvoltarea prototipului a durat mai mult decât era prevăzut, spun japonezii. “În mod misterios, prima variantă experimentală a maşinii care pune cratime şi virgule a fost complet distrusă. S-a întâmplat chiar în timpul vizitei unei delegaţii din România, în frunte cu doamna ministru Grapini.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

10 februarie 2014 04:02

Alte articole

Vezi mai mult