A apărut tulpina românească de COVID. Medicii se plâng că le-a băut tot spirtul

Tulpina românească de SARS-CoV2 a apărut deja şi e mai rezistentă decât toate celelalte tulpini la un loc! Medicii care au analizat noul virus spun că acesta le-a băut cu poftă tot spirtul şi, în loc să se dezintegreze, doarme acum liniştit pe fundul unei eprubete.

„N-am mai văzut asemenea comportament la niciun virus studiat până acum! Am încercat să-l omorâm cu alcool medicinal, dar l-a supt pe tot, a sughiţat de câteva ori şi a început să strige că mai vrea. Aţi auzit vreodată un virus strigând? Că eu nu”, spune Vasile Trolu, microbiolog la Institutul de Virusologie „Georgică Mavrocordat” din Huşi.

„Dezinfectanţii mai puternici i-a dat pe gât şi i-a stins cu o bere, pe urmă a râgâit şi s-a culcat. Acum aşteptăm să vedem cât de violent e la trezire. Pacienţii spun că simptomele au fost destul de grave, că s-ar fi simţit ca ‘loviţi cu un topor în cap după un scandal la barbut’ sau ‘bătuţi cu măciuca pentru o damigeană de căpşunică'”

Pentru a o diferenţia de tulpinile virale care au primit nume de litere greceşti, ca Lambda sau Delta, medicii spun că intenţionează să boteze varianta românească de COVID-19 Marcel, după litera dacică Marcel.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

15 octombrie 2021 07:08
Citește mai mult despre: alcool coronavirus covid spirt virus

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult