Ce Dune? În Vaslui e un sat întreg de fremeni cu ochii albaştri de la spirt

Vasluiul bate filmul! Fremenii cu ochii complet albaștri de la mirodenia melange, care trăiesc pe planeta Arrakis, nu sunt deloc o ficțiune. Băutorii de spirt, cu ochi de un azuriu adânc, sunt o realitate arhicunoscută în satul Dunești din Vaslui. Se crede că populația satului nu ar depăși 5000 de persoane, dar nimeni n-a reușit să-i numere pe cei ascunși prin nenumăratele caverne din localitate.

Ionel Stilgăreanu, primarul din Dunești, spune că la ei în sat doar femeile pot să bea apă și că toți consumă spirt, care le conferă viață lungă și darul preștiinței: ”Toți din sat simt când au venit ajutorul social, se pun la coadă de dimineață, parcă sunt telepați”, spune primarul.

Fremenii de Dunești seamănă izbitor cu cei descriși de Frank Herbert în Dune. Ei au deseori altercații cu custurile, echivalentul cristaielor din Dune, și câștigătorul primește spirtul celui ucis în luptă. Ei cred că va sosi mântuitorul lor, numit Paul Atreidului, și va transforma tot satul într-un loc unde plouă cu spirt.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
26 octombrie 2021 12:52
Citește mai mult despre: dune spirt Vaslui

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult