Compania Microsoft, cea care deține jocul Minecraft, a lansat un avertisment dur cu privire la activitatea gamerilor din România, cerând accelerarea lucrărilor și progrese vizibile în următorii ani pentru a mai putea primi licență de utilizare. Asta deoarece, spun americanii, copiii români nu prea construiesc nimic în joc, preferând să facă studii de fezabilitate despre ce o să construiască. 

minecraft-santier.jpg

„Avem până acum zeci de proiecte de clădiri, amenajări peisagistice, teraformări dar aproape niciunul pus în practică. S-au deschis câteva șantiere, dar nu s-a avansat cu lucrarea, sunt doar cuburi puse acolo și câțiva mobi care dorm și beau”, a declarat un viceprogramatorul Minecraft, Serghei Johnson.

Pe de altă parte copiii români nu sunt chiar ultii la jocul ăsta. Mii de jucători au plantat copaci și flori în lumea virtuală, situându-ne în locuri fruntașe în privința plantării. „I-am văzut că s-au apucat să construiască o biserică, dar folosesc ceva blocuri complexe care costă bani, așa că tot ceri bani de la părinți să o termine. Nouă ne convine, că luăm comision la fiecare microtranzacție”, au precizat programatorii americani. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Saturday, 01.06.2019 10:24 IT & Știința

National Cinematografic