Compania Microsoft, cea care deține jocul Minecraft, a lansat un avertisment dur cu privire la activitatea gamerilor din România, cerând accelerarea lucrărilor și progrese vizibile în următorii ani pentru a mai putea primi licență de utilizare. Asta deoarece, spun americanii, copiii români nu prea construiesc nimic în joc, preferând să facă studii de fezabilitate despre ce o să construiască. 

minecraft-santier.jpg

„Avem până acum zeci de proiecte de clădiri, amenajări peisagistice, teraformări dar aproape niciunul pus în practică. S-au deschis câteva șantiere, dar nu s-a avansat cu lucrarea, sunt doar cuburi puse acolo și câțiva mobi care dorm și beau”, a declarat un viceprogramatorul Minecraft, Serghei Johnson.

Pe de altă parte copiii români nu sunt chiar ultii la jocul ăsta. Mii de jucători au plantat copaci și flori în lumea virtuală, situându-ne în locuri fruntașe în privința plantării. „I-am văzut că s-au apucat să construiască o biserică, dar folosesc ceva blocuri complexe care costă bani, așa că tot ceri bani de la părinți să o termine. Nouă ne convine, că luăm comision la fiecare microtranzacție”, au precizat programatorii americani. 

Scris de Eftimie | Saturday, 01.06.2019 08:24 IT & Știința

National Cinematografic