Din cauza inflației, pensionarii abia își permit să cumpere un NFT pe lună

Desigur, tinerii care lucrează în domeniul IT sunt plini de bani și nu au vreo problemă cu inflația, dar pentru pensionari, care nu au surse de venit consistente, noile cyberopțiuni și cryptotrade-uri nu sunt așa de accesibile. În România sunt mulți pensionari care nici măcar nu-și mai permit să cumpere un NFT pe lună.

„E tot mai greu maică, ce să zic, nu mai e ca în tinerețe când aveam SDD-ul plin de NFT-uri. Eu mă mai ajut cu o vecină, îmi mai dă niște Ethereum să-mi ajungă până la finalul lunii. Dar alții n-o duc așa de bine, știu un moș pentru care a trebuit să punem mână de la mână toți, inclusiv popa, să-i cumpărăm un NFT. Că n-are pe nimeni, avea o fată dar e plecată de mult din țară și nu s-a mai auzit nimic de ea”, povestește Eleonora Popescu, o pensionară din Berceni.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a anunțat că lucrează la o schemă prin care să ajute vârstnicii defavorizați să poată să-și cumpere NFT-uri dacă doresc. „Practic ne gândim să finanțăm cu 50% prețul unui NFT, dacă se prezintă cuponul de pensie pe app-ul de trading”, a declarat un secretar de stat.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

25 martie 2022 11:32
Citește mai mult despre: nft pensionari saracie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult