Experiment genetic reuşit! Savanţii români au obţinut un pui de găină cu şorici

În sfârşit putem ronţăi o bucată delicioasă de şorici fără să ne mai deranjeze gândul că mănânci porc! Savanţii Institutului de Genetică Moleculară “Sergiu Cantacuzino” din Urlaţi au reuşit să obţină în laborator un pui de găină cu şorici, iar miraculoasa creatură ar putea intra în producţia de masă până la următorul Crăciun.

“Cu mâna mea am injectat genele de porc într-un ou, pe urmă l-am clocit personal”, spune Decebal Popescu, genetician avicol. “Rezultatul a fost un pui de carne, perfect sănătos şi vioi, dar cu rât în loc de cioc şi pielea groasă şi păroasă, ca a unui porc în toată firea. Acest şorici de porcopui are textura perfectă şi un gust echilibrat, la mai puţin de jumătate din preţul şoriciului de porc obişnuit.”

“Îmi pot imagina mii de aplicaţii pentru această invenţie revoluţionară. Inclusiv alimentarea cu şorici a întregii lumi musulmane, dacă se va dovedi că animalul e mai mult porc decât pui”, a adăugat cercetătorul urlăţean.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

22 decembrie 2015 16:01
Citește mai mult despre: genetica mancare pui sorici stiinta

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult