Românii au găsit un schelet de dinozaur și îi fac pomana de 65 milioane de ani

Odihnească-se în pace robul domnului, T-Rex! La scurt timp după ce savanţii au dezgropat rămăşiţele fosilizate ale unui dinozaur, un grup de cetăţeni binevoitori au împrumutat scheletul ca să-i facă pomana de 65 de milioane de ani.

Sătenii din comuna Cretăcica, de lângă Tecuci, spun că indiferent dacă fiara preistorică era sau nu botezată, aceasta merită un parastas pentru ca sufletul ei reptilian să-şi găsească odihna.

„Am pregătit lumânări, o colivă în formă de dinozaur şi câteva bidoane de vin de buturugă. Acuşi vine taica popa să spună câteva vorbe, poate aducem şi un lăutar, o să ne distrăm pe cinste iar ştiinţa ne va mulţumi când nu va avea de furcă cu dinozaurul la judecata de apoi”, explică tanti Frosa, o femeie din sat care jură că dinozaurul era un stră-stră-unchieş al ei, deşi e contrazisă de nea Ilie, care susţine că are undeva în pod un act care dovedeşte că cumnata dinozaurului era verişoara străbunicului său venit din cu totul alt sat.

Membrii Academiei Române, ei înşişi dinozauri de diferite grade de solzoşenie, spun că apreciază gestul localnicilor din Cretăcica şi vor trimite un reprezentant la faţa locului pentru a fura câteva pişcoturi într-o sacoşă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

18 octombrie 2020 09:07
Citește mai mult despre: dinozauri obiceiuri parastas pomana traditii

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult