Se pare că Stephen Hawking nu e chiar atât de deștept pe cât se credea. Aflat în Mamaia într-un sejur pe litoral, matematicianul britanic a fost făcut scurt la notă de un chelner român, care i-a dat o lecție de calcul integral, obținând o sumă pe nota de plată printr-o ecuație pe care Hawking nici măcar n-o poate intui.hawking_chelner.jpg

”Am realizat azi că Universul nu e deloc așa cum mi-l imaginam. Dacă din prețurile la omletă, o pâine și o salată poți scoate poate cel mai mare număr pe care l-am văzut, înseamnă că țesătura spațio-temporală are cu totul altă textură. Trebuie să fie multe lucruri ascunse. Matematica încă are secrete mari pentru mine. Voi merge acasă și mă voi apuca din nou de învățat, să-mi acopăr lacunele”, a spus Hawking, umilit de geniul chelnerului.

Chelnerul Costică l-a uluit pur și simplu pe Hawking, calculând cu rapiditate însoțită de eleganță: ”Eu am încercat să-i explic lui nea Stephen, dar nu prea îl duce capul. I-am calculat bacșișul trigonometric, acolo s-a pierdut, nu stăpânește bine materia”, spune Costică.

Stephen Hawking a fost atât de impresionat, că va rămâne definitiv în Mamaia: ”Aici sunt oameni geniali, nu înțeleg ce am căutat la Cambridge atâția ani, ăia sunt bătuți în cap pe lângă Costică”, susține matematicianul.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Ionut | Thursday, 27.07.2017 08:24 IT & Știința

National Cinematografic