Căsătoria are multe dezavantaje, dar de multe ori nunta o întrece. Numărul căsătoriilor din România scade constant, dar nu din cauze economice, ci din cauza obiceiurilor îngrozitoare, sau chiar sinistre, de la nuntă.traditii_nunta.jpg

În primul rând că trebuie să mergi la biserică, să-ți bolborosească popa ceva din Lord of the Rings, pe urmă să-i spună femeii să se supună bărbatului, deși în general acesta e bețiv și femeia ține casa. Pe urmă florile penibile, dansul pinguinului, sau obligativitatea de a invita chiar și cele mai obscure rude de la țară, bieții oameni fiind nevoiți să se împrumute ca să-ți dea darul.

”Eu m-am căsătorit în 2004, am vrut nuntă la țară. Socrul meu a spus că tradiția de acolo impune ca el să epileze inghinal mireasa, în văzul nuntașilor. Ce să fac, m-am supus. Abia mai târziu am aflat că era nebun și fusese internat la ospiciu”, descrie Mioara Papuc una din așa-zisele tradiții de nuntă.

Dar de departe cele mai penibile nunți sunt așa-zisele ”nunți în aer liber”, făcute neapărat pe o pajiște sau într-o poiană. Acest tip de nunți se termină mereu în lacrimi și rușine, pentru că de fiecare dată nuntașii realizează că nu există toalete și trebuie să-și sfâșie hainele bune prin tufișuri, de multe ori fiind nevoiți să se șteargă cu plicul.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Saturday, 18.07.2015 10:29 IT & Știința

National Cinematografic